WERKWIJZE EN WERKGEBIEDEN

Vrijwel alle klachten en ziektebeelden komen in aanmerking voor een (aanvullende) orthomoleculaire / kPNI benadering. Staat uw klacht of ziektebeeld hieronder niet vermeld? U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen, om te kijken of ik iets voor u kan betekenen.

 

Algemene werkwijze:

In mijn praktijk breng ik verschillende leefstijlgerichte interventies samen tot één geheel. Orthomoleculaire therapie is hier één van. Daarnaast de klinische Psycho-Neuro-Immunologie, deze benadering is meer overkoepelend. Het kijkt naast de fysieke processen ook naar stress gerelateerde, mentale en emotionele factoren en de invloed hiervan op de werkingsmechanismen die betrokken zijn bij het klachtenpatroon. Ademwerk behoord ook tot de mogelijkheden, het is een krachtige tool voor diepgaand zelfonderzoek op psycho-emotioneel niveau.

 

Het eerste consult omvat een uitgebreide intake. Hierin brengen we samen de persoonlijke gezondheidssituatie, alle klachten, verstoorde processen, verstorende factoren en doelen in kaart. Soms is aanvullend onderzoek zinvol, maar meestal is dit niet direct noodzakelijk. De orthomoleculaire therapie gaat voornamelijk over alle noodzakelijke bouwstenen (voeding; vitaminen, mineralen, vetzuren etc.) voor een optimale basisgezondheid en bijsturen van verstoorde processen, De Psycho-neuro-immunologie is een zo breed mogelijke benadering van de klacht of het ziektebeeld, waarbij we naast het fysieke niveau o.a. ook kijken naar het mentale niveau, psycho-emotionele factoren, (early life) stress, gedragspatronen, ademhaling en omgevingsfactoren. Zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid, inzicht en persoonlijke groei staan hierbij centraal.

 

Uit bovenstaande volgt een uitgebreid persoonlijk advies / behandelplan. Normaliter volgt na 4 weken een vervolgconsult, hierin bespreken we de gemaakte stappen en ervaringen, wat goed gaat en wat niet en eventueel sturen we het advies bij. Vervolgens zullen we elkaar na 8 weken weer zien. Dan zijn we in totaal 3 maanden verder en dan mogen we op de belangrijke punten resultaat verwachten. De ervaring leert, dat we in 90% van de gevallen, binnen deze tijd de belangrijkste doelen behalen!

Vermoeidheid / Energietekort / Burn-out

Gebrekkige weerstand / verzwakte immuniteit

Hormonale klachten / Schildklier / Bijnieren / Geslachtsorganen

Huidklachten (o.a. acne, eczeem, psoriasis, schimmelinfecties)

Spijsverteringsklachten / PDS / Maagzuur / Opgeblazen gevoel

Luchtwegklachten

Blaas- / urineweg- / prostaatklachten

Hoofdpijn / Migraine

Neurologisch (Parkinson, Alzheimer, MS)

Gewichtsproblematiek

Slaapproblemen / bioritme verstoringen

Kinderwens / gezonde zwangerschap / Gezond kind

Auto-immuunziekten / Ontstekingsziekten / Low grade inflammation

Preventie / Longevity / Anti-aging / Life Extension

Hypo- / Hyperglycemie / Diabetes

Stressgevoeligheid / prikkelbaarheid / innerlijke onrust / opgejaagdheid

Psychische klachten / depressie

Hart en bloedvaten / Cholersterol / Bloeddruk

Chronische pijn

Allergieën / Intolleranties