WERKWIJZE EN WERKGEBIEDEN

Vrijwel alle klachten en ziektebeelden komen in aanmerking voor een (aanvullende) orthomoleculaire / kPNI benadering. Staat uw klacht of ziektebeeld hieronder niet vermeld? U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen, om te kijken of ik iets voor u kan betekenen.

 

Algemene werkwijze:

Het eerste consult omvat een uitgebreide intake. Hierin brengen we samen de persoonlijke gezondheidssituatie, alle klachten, verstoorde processen, verstorende factoren en doelen in kaart. Soms is aanvullend onderzoek zinvol, maar meestal is dit niet direct noodzakelijk. Naast orthomoleculaire therapie, wat voornamelijk gaat over alle noodzakelijke bouwstenen (vitaminen, mineralen, vetzuren etc.) voor een optimale basisgezondheid en bijsturen van verstoorde processen, werk ik ook vanuit de Psycho-neuro-immunologie. Dit betekent dat mijn aanpak breder is dan voeding en voedingsstoffen alleen. We zullen naast het fysieke niveau o.a. ook kijken naar het mentale niveau, psycho-emotionele factoren, gedrag, stress, ademhaling en omgevingsfactoren.

Uit bovenstaande volgt een uitgebreid persoonlijk advies / behandelplan. Normaliter volgt na 4 weken een vervolgconsult, hierin bespreken we de gemaakte stappen en ervaringen, wat goed gaat en wat niet en eventueel sturen we het advies bij. Vervolgens zullen we elkaar na 8 weken weer zien. Dan zijn we in totaal 3 maanden verder en dan mogen we op de belangrijke punten resultaat verwachten. De ervaring leert, dat we in 90% van de gevallen, binnen deze tijd de belangrijkste doelen behalen!

Vermoeidheid / Energietekort / Burn-out

Gebrekkige weerstand / verzwakte immuniteit

Hormonale klachten / Schildklier / Bijnieren / Geslachtsorganen

Huidklachten (o.a. acne, eczeem, psoriasis, schimmelinfecties)

Spijsverteringsklachten / PDS / Maagzuur / Opgeblazen gevoel

Luchtwegklachten

Blaas- / urineweg- / prostaatklachten

Hoofdpijn / Migraine

Neurologisch (Parkinson, Alzheimer, MS)

Gewichtsproblematiek

Slaapproblemen / bioritme verstoringen

Kinderwens / gezonde zwangerschap / Gezond kind

Auto-immuunziekten / Ontstekingsziekten / Low grade inflammation

Preventie / Longevity / Anti-aging / Life Extension

Hypo- / Hyperglycemie / Diabetes

Stressgevoeligheid / prikkelbaarheid / innerlijke onrust / opgejaagdheid

Psychische klachten / depressie

Hart en bloedvaten / Cholersterol / Bloeddruk

Chronische pijn

Allergie├źn / Intolleranties